We zijn nu alweer 3 jaar bezig! En dit jaar hebben we echt flinke stappen gezet. De waterpartij met terrassen heuvel is gerealiseerd. We hebben de eerste planten in de meerjarige moestuin gezet en alle bedden aangelegd. Ook heeft onze bloementuin een echte metamorfose doorgemaakt. Eerst was het een mooie bloemenzee die zich alleen in de punt af speelde. Nu is het een heuse pluktuin waar je doorheen kan lopen en kan genieten van de bloemenpracht!

Wij zijn heel erg blij met alle stappen die zijn gezet en ook erg blij met alle hulp die we hebben gehad! Zonder al het harde werk van de vrijwilligers en partners waren we niet zover gekomen!

De volgende stappen in het avontuur

Komende November gaan we de volgende stap zetten in ons voedselbos avontuur. We gaan weer een groot gedeelte van ons voedselbos aanplanten. Net zoals vorig jaar, gaan we hiervoor weer iets organiseren, zodat we samen met jullie de volgende stappen kunnen gaan zetten!

We gaan 2 plantdagen organiseren!

Mede dankzij jullie zijn er vorig jaar op de plant-dag in november rond de 300 bomen gepland, nogmaals bedankt daarvoor, ze zijn goed aan het groeien! 

Wat is een plantdag?

Wat gaan we doen op de plantdagen? Het woord zegt het al, BOMEN PLANTEN! We gaan meer dan 400 bomen en struiken planten in totaal. Iedereen is welkom, dus ook al ben je slecht ter been of heb je nul verstand van bomenplanten, we hebben verschillende leuke klusjes voor iedereen. Veel gezelligheid, tot rust komen in de natuur en meewerken aan een betekenisvol project, dat is wat je kunt verwachten bij ons.

Op de plantdagen heb je de mogelijkheid te leren over voedselbossen, lekker in de natuur bezig te zijn en nieuwe mensen te ontmoeten. Daarbovenop zal jullie inzet beloond worden met een lekkere lunch. Dit jaar zal de lunch verzorgd worden door De Gouden Radijs. Marit de oprichter, gaat voor ons een heerlijke lunch verzorgen met producten die grotendeels uit het voedselbos komen.  

Wanneer is de plantdag? 

De precieze data zijn zondag 7 november en zaterdag 27 november, dus zet ze in je agenda. We willen graag ons enthousiasme over Voedselbos t’ Mortelke met zo veel mogelijk mensen delen en de omgeving kennis laten maken met ons project. Iedereen is dan ook meer dan welkom bij Voedselbos t’ Mortelke. Samen maken we er een fijne dag van!

De details en planning van de dag volgen nog. Mocht je geïnteresseerd zijn, graag je aanmelden door een email te sturen naar info@fodasilva.com.  Wij zullen jullie tijdig op de hoogte houden over de details en planning van de dagen.

Laat in de email even weten op welke dag(en) je komt. Het is ook helemaal prima om een paar uurtjes te komen helpen, alle hulp is welkom. Om de plant-dag overzichtelijk te houden hebben we echter beperkt plek dus meld je zo snel mogelijk aan!

Hopelijk tot dan!