Kun je iets korts over jezelf vertellen?

‘Ik ben Robbert, 38 jaar oud en neef van Kyara en Carlyn. Ik heb de hoveniersopleiding gedaan en inmiddels ben ik al 11 jaar werkzaam in de verkoop van bomen. Daarbovenop loop ik al ongeveer 11 jaar rond op het terrein van Just en Saskia voor de onderhoudt van het land.’

Wat is jouw rol binnen Voedselbos ’t Mortelke?

‘Ik help voornamelijk met de opzet en creatie van het voedselbos, waarbij ik ook de tuin nog steeds onderhoudt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik beheerder wordt van dit voedselbos. Mijn focus ligt op het ecologische aspect van het project.’

Wat is jouw motivatie om mee te werken aan dit project?

‘Ik ben er heilig van overtuigd dat de manier waarop de huidige landbouw is ingericht niet duurzaam is voor de langere tijd. Via dit project, wil ik graag laten zien dat het ook anders kan en dat er alternatieve en duurzamere manieren zijn om voedsel te groeien. Ook vindt ik het belangrijk dat kinderen kunnen ervaren waar voedsel vandaan komt en kunnen zien hoe het groeit, iets wat we bij Voedselbos ’t Mortelke in de toekomst ook willen gaan faciliteren. De bescherming van de natuur is zo belangrijk voor mij omdat ik het graag op een fatsoenlijke manier zou willen doorgeven aan de volgende generaties.’ 

Hoe ben jij geïnteresseerd geraakt in Voedselbossen? 

 ‘Ik kende het hele concept eigenlijk niet, maar door Kyara en Carlyn ben ik er zo ingerold!’

Wat vindt je het leukste aan je werk?

‘Ik werk graag met mijn handen, buiten in de natuur. Bovendien vindt ik het supertof dat bij dit project je samen naar een gemeenschappelijk doel werkt.’

Wat is jouw droom met Voedselbos ’t Mortelke? 

‘Mijn droom is dat er in de toekomst een compleet bos staat waar we de vruchten van kunnen plukken! Waarmee we anderen kunnen inspireren en begeleiden om iets vergelijkbaars op te zetten zodat de wereld stukje bij beetje groener wordt.’