Kun je kort iets over jezelf vertellen?

“Ik ben Agnes, ik kom oorspronkelijk uit Hongarije waar ik natuur-inclusieve landbouw heb gestudeerd. Sinds 1,5 jaar ben ik werkzaam bij de Voedselboskabouters. Bij deze coöperatie ondersteunen we mensen met het ontwerp, de aanleg en het onderhoudt van voedselbossen. Daarbovenop ben ik ook pedagogisch medewerker, ik heb namelijk grootse plannen op het gebied van natuureducatie voor kinderen. Mijn specialiteit ligt in wildplukken en inmaken van de oogst, dit vind ik superleuk om te doen!”

Wat is jouw rol binnen Voedselbos ’t Mortelke?

“Ik ben gastvrouw en voedselboswachter bij het project. Ik ben werkzaam bij de onderhoudt van het voedselbos en ik verwerk de oogst wanneer nodig! In de toekomst kan het ook zijn dat ik een rol ga spelen in de plukbloemenweide, waarbij ik samen met de bezoekers graag boeketten samenstel en bloemen ga schikken.”

Wat is jouw motivatie om mee te werken aan dit project?

“Ik geloof dat de mens over moet schakelen naar een nieuwe en duurzamere manier van voedselproductie en landbouw. Voor mij zitten er veel leerkansen in dit project. Door middel van experimenteren kunnen we kijken wat wel en niet werkt, zodat we uiteindelijk een voedselproductie kunnen realiseren waarbij er meer naar de natuur wordt omgekeken.

Ik vind het zo belangrijk om de natuur te beschermen omdat dit de plek is waar ik mij thuis voel en waar ik tot rust kan komen!”

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in Voedselbossen?

“Via mijn partner Iwein, die ook werkzaam is bij de voedselboskabouters ben ik in aanraking gekomen met voedselbossen. Het concept voedselbossen vind ik een goed initiatief aangezien er ruimte is voor de mens én het wild. Sinds een aantal jaar ben ik actief in de voedselbossenwereld, ik heb me echter al van jongs af aan verdiept in alternatieve voedselproductie systemen!”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Ik vind het heel fijn om te werken met de aarde en ik voel me daardoor stabieler en geaard. Ook is het elke keer een verassing wat er weer geoogst kan worden, waarna ik lekker kan gaan experimenteren met inmaken!”

Wat is jouw droom met Voedselbos ’t Mortelke?

“Ik zie voor me dat er heel veel mensen op verschillende manieren mogen genieten van het project. Waarbij een plek wordt gecreëerd waar het gezellig is en mensen zich thuis voelen.”