Kun je iets kort over jezelf vertellen?

‘Ik ben Fieke 21 jaar oud en woon in Tilburg. Ik studeer aan de HAS hogeschool in Den Bosch, International Food and Agribusiness. Ik zit nu in het derde jaar van mijn studie en momenteel loop ik stage bij Voedselbos ’t Mortelke. Ik ben echt een natuur mens en voel me daar ook heel erg in thuis. Ik vind het belangrijk om een levensstijl te promoten waarin we de natuur meer gaan waarderen en waarin we ook bewuster met elkaar kunnen omgaan, zodat de wereld een mooiere plek wordt! Als hobby’s vind ik het heel leuk om te hoepelen en me bezig te houden met koken en bakken. Ook ben ik een echte avonturier en vind ik reizen leuk.’ 

Wat is jouw rol binnen Voedselbos ’t Mortelke?

‘Ik ben momenteel stagiaire, en toekomstig medewerker! Ik help mee met de taakjes die moeten gebeuren hier rondom het voedselbos, zoals het onderhoud. Daarnaast, voer ik ook een onderzoek uit waarin ik onderzoek doe naar hoe de oogst van het voedselbos bij de consument gaat komen en wat daarvoor nodig is. Hierin probeer ik de juiste mensen met elkaar te koppelen om tot een resultaat te komen! Daarbovenop heb ik ook geholpen om de plantdagen te organiseren. En ben ik veel werkzaam in de marketing aspecten van het voedselbos. Ik heb bijna alle blogs geschreven.’  

Wat is jouw motivatie om mee te werken aan het project?

‘Ik wil graag een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en ik heb het gevoel dat bij voedselbossen heel veel van de problemen die ik zie in de wereld tegelijkertijd aangepakt kunnen worden. Voorbeelden daarvan zijn: klimaatverandering, de link tussen gezondheid en voeding en het toenemende individualisme bij de mens. En door juist bezig te zijn met voedselbossen creëer je een ripple-effect naar de mensen in je omgeving die je dan dus ook inspireert om een positieve bijdragen te leveren. Daarnaast ben ik ook heel erg geïnteresseerd in koken, bakken, voeding en natuurlijk duurzaamheid, en dat wordt perfect gecombineerd bij dit project. Ook werd ik geïnspireerd door de mensen die werkzaam zijn bij het project. Dat gaf natuurlijk ook motivatie om werk te leveren en mijn tijd te geven aan dit project om dingen te doen. Ik sta volledig achter de intentie van het project en ik werk graag hard om dat te ondersteunen.’

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in Voedselbossen?

‘Ik ben geïnteresseerd geraakt in voedselbossen via mijn studie. Een leraar sprak daar veel over. Zelf was ik nog nooit op een voedselbos geweest, maar toen ik op stagegesprek ging bij Voedselbos ’t Mortelke was ik meteen heel enthousiast over het concept. En zoals ik al zei, veel problemen komen samen of worden tegelijkertijd aangepakt bij een voedselbos. Ik zie daar een hele belangrijke link in!’

Wat vind je het leukste aan je werk?

‘Toch wel de mensen, denk ik. Ik krijg heel veel energie van samenwerken met mensen en van het horen van verhalen over hoe andere mensen in het leven staan, dat vind ik heel inspirerend. Het feit dat ik echt een bijdrage kan leveren, geeft mij ook veel motivatie om hiermee verder te gaan. In de natuur zijn en lekker bewegen zijn natuurlijk ook grote pluspunten!’

Wat is jouw droom met Voedselbos ’t Mortelke?

‘Mijn droom is dat Voedselbos ’t Mortelke echt een bijdragen kan gaan leveren om mensen anders te laten denken over de natuur en onze voedselproductie! Ik denk dat de mens een beetje afgedwaald is van zijn natuurlijke aard en ik hoop dat dit project een reality check kan zijn voor vele om te realiseren dat je goed met je leefomgeving om moet gaan. Ik hoop dat het project vooral inspireert en aanzet tot een andere manier van denken en leven. En natuurlijk is het vergroten van het project ideaal. Maar vooral hoop ik dat het succesvol gaat worden op veel verschillende vlakken.’

Fieke heeft haar stage succesvol afgerond en gaat nu stage lopen bij Phood Kitchen in Eindhoven! Ze blijft nog wel werken bij Voedselbos ’t Mortelke, dus gelukkig hoeven we niet echt afscheid te nemen! We zijn erg blij met haar bijdrage en hopen dat ze zichzelf en andere blijft inspireren om een positieve bijdragen te leveren aan de wereld. En bij Voedselbos ’t Mortelke is ze altijd welkom!