Zoals jullie waarschijnlijk al hebben vernomen op onze facebook en instagram pagina, zijn wij super blij om te kunnen vermelden dat binnenkort o.a. de plukbloementuin bij ‘t Mortelke zijn poorten gaat openen! We hebben de afgelopen maanden super hard gewerkt om deze bloementuin klaar te maken voor het zomerseizoen van 2022 en nu is het eindelijk zo ver! Vanaf 7 Mei (10u-16u) opent de plukbloementuin zijn poorten tot en met September. We zullen in ieder geval elke 1 ste en 3e zaterdag van de maand open zijn. Dus ‘Save The Dates’! 

Iedereen is welkom om te komen genieten van de natuur, op avontuur te gaan in het Voedselbos om vervolgens een mooi bosje bloemen te plukken. Wij hebben er zin in! In de komende weken gaan we meer informatie met jullie delen zodat jullie een beter beeld kunnen krijgen van wat er valt te verwachten van o.a. de plukbloementuin bij ’t Mortelke!

Deze week gaan we meer uitleggen over de praktische zaken rondom het concept. Wat is een bloemenpluktuin en hoe gaat het in zijn werk? Dan kunnen jullie straks goed voorbereid en zorgeloos lekker komen plukken!

De plukbloementuin

Onze plukbloementuin ligt aan de voorzijde van het voedselbos, de bloemenweide. Het is ongeveer 575m2 en er staan meer dan 100 verschillende plukbare bloemen en planten voor het maken van een mooi en divers boeket! Vanaf 7 Mei t/m 17 September gaan wij in ieder geval twee keer per maand (elke 1e en 3e zaterdag) de poort van de bloemenweide openen voor jullie om te komen plukken. Hoe het er nu uitziet, zijn jullie welkom tussen 10u en 16u. Op deze dagen zal er een gastvrouw aanwezig zijn die jullie op weg kan helpen en waar je vragen aan kunt stellen. Je plukt dus zelf maar er is hulp aanwezig! 

Het plukken of ook wel ‘knippen’

Hoe werkt het plukken? Je komt aan en wordt bij onze plukbloementuin verwelkomt door de gastvrouw. Je krijgt een bloemenschaar mee en een emmertje met water om de afgeknipte bloemen goed te houden tijdens het plukken. Bij de bloementuin is een (pluktip)bord aanwezig waarop handige tips staan die je kunt toepassen. En dan is het aan jou! Je mag lekker op avontuur gaan om zelf een boeket samen te stellen. Deze mag zo groot of klein zijn als je zelf wilt en je mag er zo lang over doen totdat de poorten weer gaan sluiten!

Het afrekenen

Als je het gevoel hebt dat je een leuk boeketje hebt geplukt, ga je naar onze inpaktafel. Je pakt de bloemen zelf in. We hebben touw om te binden, bruin kraftpapier (tegen een kleine vergoeding) en gratis krant papier. Zo kun je je boeketje leuk stylish inpakken maar ook goed houden voor de reis terug naar huis.

De prijs wordt berekend per stengel. Die zal €0.80 per stengel zijn inclusief groen vulling. Een gemiddeld groot boeket heeft 15 bloemen plus groen vulling en kost bij ons 12 euro.

En dat is alles! Dan heb je een mooi bloemenboeket! Het is superleuk om te doen (ook met de kids) en echt iedereen kan het. En als je toch wat hulp nodig hebt staat de gastvrouw voor je klaar. Het resultaat is prachtig: een mooi boeketje dat lokaal en zelf is geplukt! 

Er komt binnenkort een blogpost aan met informatie over hoe je het beste een mooi boeket kunt samenstellen! Handig om te lezen voordat je langskomt:) 

Tot 7 Mei!

T is goed

T komt van, 

‘T Mortelke