De seizoensopening van ’t Mortelke komt steeds dichterbij. Hopelijk hebben jullie genoten van Pasen en daardoor al echte lente en zomer kriebels gekregen. Wij in ieder geval wel. Wij zijn dan ook klaar voor het zomerseizoen. Deze week willen we jullie graag meer details geven over ons assortiment aan plukbloemen en  wat wij verwachten dat je in mei al kunt gaan plukken. Je leest hier meer over ons assortiment bloemen en welke keuzes we hebben gemaakt hierin. 

Hoe hebben we de bloemen gekozen?

Zoals jullie weten is natuur inclusiviteit een belangrijke kernwaarde bij ‘t Mortelke. We hebben daar dan ook goed rekening mee gehouden bij de keuze van ons bloemenassortiment. Zo ligt de focus op het creëren van een divers aanbod met inheemse soorten, die populair zijn bij insecten. Zo willen we de biodiversiteit stimuleren en tegelijkertijd een ruim aanbod van verschillende bloemen en planten aanbieden. Op deze manier kunnen jullie een lokaal, ecologisch en uniek boeket plukken.

Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat de bloemen in ons assortiment goed als snijbloemen in een vaas te houden zijn en natuurlijk een prachtig boeket zullen opleveren.

Ons bloemen-assortiment 

Ons bloemen-assortiment van dit seizoen bestaat uit wel meer dan tientallen verschillende plukbare bloemen en planten! Er zijn eenjarige, tweejarige en meerjarige soorten. Ook hebben we het seizoen zo veel mogelijk proberen te verlengen door bepaalde soorten bloemen te planten die in september nog bloeien. Daarbovenop willen we aan het einde van het seizoen, mits er nog bloemen over zijn, droog bloem boeketten gaan aanbieden voor de geïnteresseerden. 

Omdat het nog vroeg in het seizoen is, zullen nog niet alle bloemen (volledig) in bloei staan. We verwachten dat o.a. de lupine en sier uien er mooi bij zullen staan tijdens de opening op 7 mei. Tijdens deze opening kun je ook veel van de zaden van de bloemen die wij ook in de bloemenpluktuin hebben staan kopen. Deze zijn nog in mei/juni te zaaien om van je eigen tuin een bloemen paradijs te maken. 

Andere bloemen die waarschijnlijk beschikbaar zullen zijn voor de pluk (later) in het seizoen zijn bijvoorbeeld de mooie Dahlia’s, Ijzerhard, Juffertje in ‘t Groen, Roze zonnehoed, Leeuwenbek en nog veel meer. 

Groenvulling

Naast plukbare bloemen, is er ook groen vulling beschikbaar om te plukken. Op die manier kun je je boeket mooi aankleden. In aankomende seizoenen willen we nog meer groen vulling kunnen gaan aanbieden, zoals paastakken, grassen en eucalyptus takken. Maar daar moeten we nog even geduld voor hebben. 

Houdt onze blogs en sociale media in de gaten voor meer informatie over de seizoensopening van ’t Mortelke. Bij vragen kun je altijd naar info@hetmortelke.nl een email sturen!